Kasseapparatet er dødt

Det skal være slut med røverier på tankstationer. Medarbejderne på en række Statoil-stationer har ikke længere adgang til kassen - og dermed er der ikke nogen kontanter at hente for røvere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæk, Dianalund og Korsør.

Dette er blot et udpluk af de steder, hvor røvere i løbet af årets første måneder har slået til mod tankstationer i vores region.

Så sent som for 10 dage siden blev der slået til mod Statoil i Herfølge, men nu vil selskabet forsøge at vende udviklingen.

Derfor er kasseapparaterne blevet skrottet i en række butikker. Som erstatning er kommet en ny maskine, der selv tager imod kundernes mønter, og som gemmer sedlerne af vejen i et aflåst rum, så snart der er taget imod dem.

- Formålet med det, det er at vores medarbejdere ikke kan få kontakt med pengene, og hvis de ikke kan komme i kontakt med pengene, så kan røverne heller ikke, siger Per Brinch, der er direktør for PR og kommunikation hos Statoil.

Det giver en langt større glæde ved at gå på arbejde.

- Man føler sig mere sikker, når man står helt alene sådan en lørdag aften, lyder det fra Lars Santin, som ekspederer ved kassen hos Statoil i Albertslund.

Selskabet planlægger at opsætte det nye betalingssystem på flere stationer langs motorvejen på det sydlige Sjælland. Det vil ske i løbet af efteråret.