Kappelborgere: Penge for vindmøller er ikke godt nok.

Borgerne ved Kappel kæmper videre mod vindmølle-planerne. Det er ikke nok, at de får erstatning, hvis deres huse falder i værdi. Møllerne bør slet ikke bygges.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er godt, at der er nogen, der har kæmpet vores sag på Christiansborg, men erstatninger gør det ikke for os, siger Rita Petersen, der kommer til at bo med direkte udsigt til de nye møller ved Kappel.

Et bredt flertal i Folketinget blev i går enige om en ny energi-aftale, der betyder, at vindmølleejere fremover skal betale erstatning til naboerne, hvis deres ejendomme falder MERE end 1 procent i værdi.

- Jeg synes, at det er et rigtigt princip, at man giver borgere erstatning, hvis de får et dokumenteret tab, siger Klima- og Energiminister, Connie Hedegaard (Kons.).

Hvordan erstatningens-systemet skal fungere er endnu ikke fastlagt. Men ministeren er ikke i tvivl om, at aftalen vil få betydning for, hvor der i fremtiden stilles vindmøller op.

Vindmølle-ejerne forstår ikke, hvorfor de pludselig skal til at betale erstatninger. I sidste ende, kan det måske betyde, at der er vindmølleprojekter, der helt må opgives.

- Hvis det bliver for dyrt, så bliver der ikke bygget nogen møller, siger Jørn Larsen, Konsulent for Danmarks Vindmølleforening.

Og det er lige nøjagtigt hvad borgerne ved Kappel håber på. Men de ville helst have, at mølleprojektet helt blev droppet. Erstatninger er ikke det, de er ude efter.

- Vi håber jo på, at erstatningen kommer til at betyde, at det slet ikke kan betale sig at bygge møllerne her, og at de kommer ud på havet, hvor de hører til, når de er så store, siger Rita Petersen.