Kamphunde forbydes

Rædselsslagne beboere i et beboelseskvarter i Slagelse kræver nu stop for kamphunde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Folk er utrygge. De tør ikke sende sine børn ned at lege. De tør ikke lukke katten ud.

Arne Christensen, der er vicevært i Nordbyen i Slagelse, er godt træt af de problemer, de har med en lille gruppe kamphunde og deres ejere.

Omkring 5 kamphunde og deres ejere "hænger ud" på gadehjørnerne og chikanerer de øvrige beboere i området. Flere overfald samt en generel utryghed over de løse hunde har nu fået beboerne i området til at sige stop. Ved en afstemning har de netop besluttet at fremtidige lejere ikke må flytte ind, hvis de ejer en såkaldt muskelhund.

- Det er jeg meget tilfreds med. Jeg går over på den anden side af vejen, hvis jeg møder en af de hunde, siger Ruth Meicker i dag til TV2 Øst. Hun er beboer i Nordbyen og rigtig bange for hundene. - De bider andre hunde, de er løse og ejerne har ikke styr på dem.

Det kan ejeren af Taz, en amerikansk bullmastiff, der bor i området, godt forstå. Jeg har verdens sødeste hund, men jeg kan godt forstå, hvis folk er utrygge over at der er sådan nogle hunde i et beboelseskvarter, siger Brian Poulsen. Det er ikke selve hunden, men menneskene bag, der ofte er noget i vejen med. Og hvis de opdrager hunden som kamphund, så hører den ikke hjemme i et kvarter med mange børn, for så er de aggressive, siger han.

En kvinde møder vi på gaden - hun vil gerne være anonym, men fortæller, at hun for nogle måneder siden blev overfaldet af en kamphund, da hun var ude at lufte sin egen hund. - Først blev min hund angrebet, men da jeg ville løsne ham fra snoren, så han kunne løbe, bed hunden mig i armen, så jeg måtte på skadestuen bagefter, siger hun til TV2 Øst.

Overfaldet blev meldt til politiet, men for kvinden har det ikke hjulpet noget. Hundene og deres ejere er her jo endnu. Jeg kan blive overfaldet hvilken som helst aften jeg går med min hund, så nu leder jeg efter et nyt sted at bo, siger hun i dag.