Kaffeklub skal kæmpe for Kattagat-bro

Morten Messerschmidt (DF) prøver at finde kolleger på Christiansborg, så de i fællesskab kan arbejde for en bro mellem Kalundborg og Århus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Morten Messer­schmidt (DF) søger medlemmer til en kaffeklub, der skal kæmpe for en broforbindelse mellem Kalundborg og Århus. Det skriver URBAN.

- Jeg synes, det er vigigt, at vi får en infrastruktur, som favner hele landet og ikke fokuserer på et specifikt område som f.eks. Femern. En
Kattegat-forbindelse vil binde hele landet sammen., siger Morten Messerschmidt.

Endnu har ingen meldt sig ind i klubben, men han har en forventning om, at folketingsmedlemmer valgt i det jyske kan se logikken i at få aflastet motorvejsnettet fra Århus og sydpå og samtidig skabe vækstmuligheder for Midt-og Nordjylland.

- Så jeg er overbevist om, at mange synes, vi skal tage de her planer alvorligt og få lavet nogle tilbundsgående analyser af, hvordan projektet kan gennemføres. Hele Nord- og Midtjylland er jo koblet af udviklingen, hvis man ikke lige vil tage et fly eller bruge en hel masse timer i tog eller på motorvejen. En Kattegatforbindelse vil i den grad korte transporttiden ned, og
det vil få en fantastisk indvirkning på erhvervslivet og kulturen, siger Morten Messerschmidt.