Justitsministeren skal se på grisetransporter

Det er lovligt at transportere grise i Danmark, selvom man har fået frataget sin licens. Venstres erhvervsordfører beder nu justitsministeren om at stramme op på reglerne for grisetransporter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Niels Vinderslev mistede retten til at transportere dyr, efter han kørte svin til Østeuropa under uhumske forhold. Han fortsætter dog med at transportere grise i Danmark. Transporterne er blot flyttet over i hans tyske firma, og da det kun er hans danske firma, der har fået frataget licensen, er det fuldt lovligt.

Det vil Venstres erhvervsordfører nu have justitsministeren til at se nærmere på.

- Jeg vil bede justitsministeren undersøge, hvilke muligheder vi i Danmark har for at fratage en vognmand sin licens som person, uanset hvilken licens han måtte operere under - for at undgå, at man blot kan 'shoppe' rundt til andre lande og fortsætte sin virksomhed ved brug af udenlandsk licens, siger Erhvervsorfører, Jacob Jensen (V)

 - Det er ikke for sjov, når en vognmand får frataget sin licens til at køre med levende dyr i Danmark - og derfor må ministeren vise, hvilke muligheder vi har lovgivningsmæssigt i Danmark - og eventuelt via EU systemet for at komme omgåelser til livs, siger Jacob Jensen.