Justitsminister: Intet galt med vagtcentralen

Justitsminister Lene Espersen og rigspolitichef Torsten Hesselbjerg besøgte torsdag politiets nye vagtcentral i Næstved

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Der er ingen slinger i valsen. Politireformen fungerer i det store hele.

Det var justitsminister Lene Espersens klare udmelding, efter torsdagens besøg i vagtcentralen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i Næstved.

- Der er ikke noget, der ikke fungerer her. Men når 14.000 medarbejdere inden for politiet skal skifte arbejde, så giver det selvfølgelig nogle problemer,  sagde Lene Espersen til Dagbladet 

- Det er bare ikke reformen, der er noget i vejen med. I mange tilfælde handler det om medarbejderes personlige utilfredshed med det arbejde, de har fået, og så bruges reformen som undskyldning for at kritisere.

Justitsministeren var sammen med rigspolitichef Torsten Hesselbjerg på en rundvisning i den nye vagtcentral i Næstved, der siden den 3. december 2007 har dækket de tidligere politikredse Slagelse, Vordingborg, Næstved, Nykøbing Falster og Nakskov.

Indtrykket er positivt, men det er vigtigt, at ledelsen lytter til medarbejdernes kritik, også selv om reformen først er tilendebargt i 2011.

Ministeren understregede samtidig, at travlhed aldrig må betyde, at borgerne skal vente på politiet til om mandagen:

- Man skal give sig tid til at forklare, hvis man må prioritere. Men man må aldrig sige: Ring igen på mandag. Det må ikke forekomme