Jordbærrene modner med raketfart

Jordbæravler fra Skælskør håber på vejrskift. Bærrene modner nemlig hurtigere, end plukkerne kan følge med, og mange bær må kasseres.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En jordbæravler fra Skælskør håber på vejrskift. Den brændende sol og de høje temperaturer har sat fart på modningen, og plukkerne har svært ved at følge med. Nogle bær modner, inden de er blevet store nok og andre er så overmodne, at det ikke kan svare sig at plukke dem.

- Vi er ikke glade for den ekstreme varme, som vi har haft de seneste dage. Det betyder, at det går for stærkt med modningen. Der er bær, som vi er nødt til at lade sidde. Kvaliteten skal være i orden, og er de blevet for mørke, plukker vi dem ikke, siger Søren Olesen, der er jordbæravler i Skælskør og formand for De Danske Jordbæravlere.

På branchens vegne ser han frem til det vejrskifte, som meteorologerne har bebudet fra onsdag. Skyer, byger og lavere temperaturer er tiltrængt.

- Jeg er glad for, at det nu bliver mere normalt sommervejr. Men jordbær er sarte, så heftig slagregn skal vi helst ikke have, siger Søren Olesen.

Selv om jordbærsæsonen i år begyndte to uger tidligere end normalt, regner han med, at der vil være jordbær indtil begyndelsen af juli. Det skyldes, at avlerne i stigende grad er begyndt at udnytte de forskellige sorter, så de modnes forskudt af hinanden.

 

 

 

 

//Ritzau//