Jobcenterchef overrasket over opsigelse

100 medarbejdere i Jobcenter Slagelse opsagde forleden samarbejdet med ledelsen, og det kommer bag på Torben Bahn Petersen, der er chef i centeret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kom som lidt af en overraskelse for jobcenterchef Torben Bahn Petersen, da 100 medarbejdere i Jobcenter Slagelse forleden opsagde samarbejdet med ledelsen. Det skriver Sjællandske.

I går onsdag kaldte fagorganisationen HK arbejdsmiljøet på stedet betændt, og fagforbundet lagde ikke skjul på, at udmeldingen fra medarbejderne er et yderst drastisk skridt i sagen, og Torben Bahn Petersen havde da heller ikke regnet med, at det skulle komme så vidt. 

- Det er brandærgerligt. Men jeg undrer mig også over, at HK ikke mener, der har været en dialog - jeg synes faktisk, der har været rigtig meget dialog, siger jobcenterchefen og fortsætter:

- Vi har jo selv været igennem nogle afskedigelsesrunder her på jobcentret, og det har selvfølgelig tæret på medarbejderne. Men netop derfor iværksatte vi for nogen tid siden en dialogrunde, hvor jeg og afdelingscheferne mødtes med tillidsrepræsentanterne for at snakke om, hvad vi kunne gøre for at sikre et bedre samarbejde. Det første møde havde vi faktisk i mandags, så jo, det kommer noget bag på mig, erkender Torben Bahn.

Tror det er en ventil

Han gætter på, at det er den seneste tids mange reformer, afskedigelserne og et stort arbejdspres, der har fået bægeret til at flyde over, og satser på, at det ikke er ham personligt, der er årsagen.

- Jeg tror måske mere, det er en ventil, der nu er blevet udløst. Det er helt fair, for jeg mener heller ikke, man skal finde sig i at have det dårligt på sit arbejde. Men man kunne måske godt have gjort det på en anden måde, siger han til avisen.