To jernbaner på Sjælland

Venstres formand for Folketingets trafikudvalg vil satse på en kombination af ny jernbane over Køge og et nyt femte spor mellem København og Ringsted

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sjælland skal have både en ny jernbane til Ringsted over Køge og et nyt femte spor mellem København og Ringsted. Det siger formanden for Folketingets trafikudvalg, Flemming Damgaard Larsen (V). 

- Hvis den kollektive trafik virkelig skal styrkes, og det er bydende nødvendigt med den massive trafik på Sjælland, så skal vi ha' BÅDE et femte jernbanespor mellem Ringsted og København OG en helt ny bane over Køge, siger Damgaard Larsen  til DR Sjælland. 

Han er dermed vildt uenig med den nye transportminister Carina Christensen, der vil stoppe undersøgelserne af de to linjeføringer, som politikerne hidtil har været i strid om:
 

Damgaard Larsen siger, at en ny jernbane over Køge til Ringsted i kombination med et nyt femte spor mellem København og Ringsted langs den nuværende bane retter sig mod fremtiden. 
 

- Trafikken på Sjælland er så massiv, at vi er nødt til virkelig at tænke frem: På intercityforbindelserne fra Fyn-Jylland, der kører over Roskilde er der 25 pct. pendlere her fra Sjælland. Det tal vil vokse. Desuden skal der også være plads til togene fra Holbæk og Kalundborg via Roskilde. Derfor skal vi have både nybygningen over Køge og det femte spor Ringsted-København, siger formanden for Folketingets trafikudvalg.