"Jeg dummede mig...."

Han sprøjtede tåregas i hovedet på målmanden under en fodboldkamp, og derfor blev en 22-årig mand fra Roskilde søndag fængslet frem til den 28. juni

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dommeren valgte at sende et klart signal, da hun søndag fængslede den tilskuer, der løb ind på banen under en fodboldkamp i Roskilde lørdag og sprøjtede tåregas i hovedet på målmanden.

- Man bør sende et signal om, at når man opfører sig sådan under en fodboldkamp, så har det nogle konsekvenser, sagde byretsdommeren i Holbæk, Inge Hansen. Hun sendte den 22-årige mand bag tremmer frem til den 28. juni.

Manden er sigtet for grov vold, efter at han lørdag eftermiddag løb ind på banen på stadion i Roskilde og sprøjtede tåregas i hovedet på målmanden fra Lolland Falster-Alliancen.

Der var få minutter tilbage af kampen, og Lolland Falster-Alliancen førte med 2-1 over FC Roskilde.

Ved retsmødet søndag afviste den unge mand, at han havde været inspireret af begivenhederne i Parken for nylig, hvor en tilskuer løb på banen for at slå dommeren. Til gengæld var han fuld.

- Rimelig meget. Jeg har vel drukket otte-ni øl, tror jeg. Der var en lidt mut stemning på stadion, og jeg havde fået alt for meget at drikke. Så dummede jeg mig og løb ind på banen, sagde den karseklippede 22-årige med træt stemme.

Han afviste bevidst at have sprøjtet i målmandens ansigt. Ifølge hans egen forklaring løb han blot ind på banen og sprøjtede lidt til højre og venstre, men målmanden har selv forklaret, at den 22-årige var så tæt på, at han blev ramt i ansigtet af mandens hænder.

Den 22-årige blev kort efter episoden stoppet af både tilskuere og vagter, da han løb ud af banen. Han forklarede, at han blev ganske hårdhændet behandlet - han blev både sparket i baghovedet og ryggen og spyttet på af vagter og tilskuere.

Vagterne har forklaret, at de i forvejen var trukket ned i den del af stadion, fordi det var her, den hårde kerne af Roskilde-tilhængere, den såkaldte Fraktion 4000, opholdt sig. De har tidligere lavet ballade ved at affyre romerlys ind på banen.

Den 22-årige siger selv, at det nærmest bare var en impuls, der fik ham til at løbe på banen. Men ifølge vidner ringede manden til sin fætter efter anholdelsen og sagde "det var jer, der fik mig til det, nu må I fandeme hjælpe mig."

Fætteren, som også var til fodboldkampen, har erkendt over for politiet, at han havde sagt, at den 22-årige ikke turde løbe ind på banen. Men han troede bare, han ville løbe ind og "vise røv og give modstanderne fingeren." Han vidste ikke, den 22-årige havde en tåregasspray.

Den nu fængslede 22-årig købte sprayen i Tyskland for nogle måneder siden, fordi han følte sig forfulgt, og derfor bar han den på sig.

Den 22-årige er tidligere straffet for vold. i 2003 fik han fem måneders fængsel, hvoraf de fire dog blev gjort betinget, og det var medvirkende til, at dommeren valgte at varetægtsfængsle ham. Fordi han brugte en tåregasspray, som er omfattet af våbenloven, er der samtidig tale om grov vold og ikke bare mild vold, vurderede anklageren forud for retsmødet.

Manden nægter sig skyldig i vold, men erkender, at han har overtrådt ordensbekendtgørelsen. Han valgte at tænke over, om han vil kære varetægtsfængslingen.