Ingen konfirmation til Kathrine

Kathrine Jensen fra Sakskøbing vil geren konfirmeres sammen med sine venner på søndag. Men hendes biologiske far nægter at skrive under på, at hun må blive døbt og konfirmeret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På søndag ringer kirkeklokkerne for konfirmanderne mange steder i regionen. Men ikke for Kathrine Jensen fra Sakskøbing. Hun må nemlig ikke blive døbt og konfirmeret for sin biologiske far.

- Det er jeg meget ked af. Og det fylder rigtig meget i mit liv i øjeblikket, fortæller den 14-årige Kathrine Jensen.

Kathrine Jensen bor hos sine plejeforældre i Sakskøbing. Der har hun boet hele sit liv, selvom hendes biologiske far fik forældremyndigheden over hende, da hun var otte år gammel. Dengang forsøgte han at få Kathrine til at bo hos sig, men hun nægtede. Derfor bor hun stadig hos sin plejefamilie.

Kathrines biologiske far nægter at skrive under på, at hans datter han blive døbt og konfirmeret. Ifølge Kathrines plejeforældre, Villy og Ingelise Hansen, vil han først skrive under, hvis Kathrine flytter hjem til ham. Men det vil hun under ingen omstændigheder.

- Jeg har boet her altid, hele mit liv. Det her, det er min familie, siger Kathrine. Hun sidder i sin stålindfattede seng og ser ud i sit rigt dekorede teenageværelse. Hun har aldrig boet sammen med sin biologiske far og har ikke haft kontakt med ham længe.

- Jeg har jo ikke haft kontakt med ham i snart fem år. Og så synes jeg ikke, man bare kan begynde at lege mor og far og børn efter så mange år, siger Kathrine Jensen.

Kathrines biologiske far har ikke ønsket at udtale sig om sagen. Men Villy og Ingelise Hansen drømmer om at få ændret loven, så Kathrine selv kan bestemme, om hun vil døbes og konfirmeres. 

- Man føler sig magtesløs, når hun gerne vil det samme som de andre. Hun vil så gerne være som alle andre og gøre de samme ting som alle andre. Og det er bare umuligt for hende, forklarer Ingelise Hansen.

Som et lille plaster på såret holder Ingelise og Villy Hansen en fest for Kathrine alligevel.

- Det bliver med musik og 70 gæster og sang og gaver og alt, hvad der skal til, fortæller Ingelise Hansen.

- Der mangler bare lige det der sidste, indskyder Villy Hansen. De så begge helst, at deres plejebarn blev konfirmeret i kirken sammen med hendes klassekammerater.