¨

Ingen forbrugsfest

Foto: TV ØST

3 milliarder kroner vil om få måneder blive udbetalt her i regionen. Lige ud i lommerne på de borgere, der har sparet op til efterlønnen. Men noget tyder på, at pengene ikke givet ud til forbrug.

- Jeg har hele tiden set dem som en del af min opsparing, så det bliver de da ved med at være. Sådan siger Lars Christensen, Vordingborg, i dag til TV2 Øst, da vi spørger ham, hvad han vil bruge sine efterlønspenge til.

Til april eller maj måned vil alle de borgere, der har sparet op til efterlønnen få et brev med tilbud om at få udbetalt sine efterlønspenge. Økonomerne regner med at der vil blive udbetalt 17 milliarder kroner på landsplan, det betyder, at der alene her i regionen vil blive pumpet 3 milliarder danske kroner ud til forbrugerne. Men noget tyder på, at de fleste borgere ikke har tænkt sig at klatte pengene væk.

Vi spurgte 10 tilfældigt udvalgte borgere, der alle har sparet penge op til efterlønnen, om hvad de ville gøre med pengene.

2 vil bruge pengene på rejser, 3 vil hæve pengene og selv spare op, 3 vil slet ikke hæve pengene og 2 havde ikke taget stilling. 

Politisk ordfører for Socialdemokraterne, Magnus Heunicke, advarer i dag forbrugerne mod at hæve pengene, før de har undersøgt, om det er en god ide for dem. - Tjek med din bank og din fagforening, om det er en god ide. For nogle vil det vise sig at være en rigtig dårlig forretning, og for nogle vil det betyde, at de om få år står med ingenting i hænderne, det kan vi godt frygte, siger Magnus Heunicke i dag til TV2 Øst.

Hvor meget, man vil få udbetalt afhænger af, hvor lang tid man har sparet op. A-kassen Frie Funktionærer har for TV2 Nyhederne lavet denne udregning:

2 års indbetaling giver 10.724 kr. før skat

5 års indbetaling giver 26.810 kr. før skat

10 års indbetaling giver 53.620 kr. før skat

Har man indbetalt siden 1. april 1999 giver det 60.568 kr. før skat

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App