Indiana Jones svinger atter pisken

Det sker over hele verden - og i tretten biografer her i regionen: Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige har premiere torsdag

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nogle ganske få film åbner internationalt, så alle klodens egne kan se een og den samme film på een og den samme dag.

Een af disse film er "Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige", som torsdag har sin egentlige verdenspremiere i tretten af regionens biografer - og i tusinder af andre biografer over hele jorden.

Der er gået 19 år siden Indiana Jones red mod solnedgangen i "Det sidste korstog", og når han nu vender tilbage, er han nok blevet en snes år ældre, men han er stadig en mester i at svinge pisken og springe fra bil til bil i de mest halsbrækkende stunts. Samtidig føles det - efter de mange år - som at gense en kær, gammel ven og opdage, at man fortsat nyder  at være i hans selskab. Han er tilbage og det var ventetiden værd!

Denne gang bliver arkæologen midt i den kolde krig rodet ud i et røderussisk forsøg på at tiltvinge sig verdensherredømmet ved hjælp af hemmeligheder, som knytter sig til  nogle mystiske krystalkranier - og så går det ellers over stok og sten gennem ørkener  og sydamerikanske jungler, gennem huler, kæmpemyretuer og vældige vandfald.

De tretten biografer her i regionen, der er med til at holde verdenspremieren, er biograferne i Faxe, Haslev, Holbæk, Kalundborg, Korsør, Nakskov, Nykøbing Falster, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vig og Vordingborg