I retten for stort våbenarsenal

46-årig fra Stevns havde et massivt lager af kanonslag, pistoler, et oversavet jagtgevær og et maskingevær.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I slutningen af denne måned vil en 46-årig mand fra Stevns stå foran dommeren i Roskilde for at få sin afregning med samfundet for grove lovovertrædelser. Det er han indforstået med, da sagen behandles som en tilståelsessag. Det skriver DAGBLADET Køge.

Forløbet rækker to år tilbage i tide, hvor politiet i al diskretion fik en ransagningskendelse 26. juli 2006. Her fandt man noget, der ligner et privat våbenarsenal på mandens bopæl, og da nogle af våbnene kunne betegnes som "særdeles farlige", blev sagen efterforsket i al hemmelighed.

Knive, sværd og pistoler
Blandt de beslaglagte våben kan nævnes: 30 ulovlige knive, diverse sværd, en halv snes pistoler og rifler af forskellig størrelse, et oversavet jagtgevær, nogle gaspistoler, alverdens ammunition samt 101 kanonslag. Desuden blev der beslaglagt et maskingevær, der er i kategorien »særdeles farlig«.

Manden er tiltalt for overtrædelse af flere paragraffer i våbenloven, der alle kan give fra bøde til fængselsstraf. Desuden er han tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 192 A. Det er en af de paragraffer i straffeloven, som politikerne har strammet i de senere år.

Den har i dag følgende ordlyd: "Den, som i strid med lovgivningen om våben og eksplosivstoffer indfører, tilvirker, besidder, bærer, anvender eller overdrager våben eller eksplosivstoffer, som på grund af deres særdeles farlige karakter er egnede til at forvolde betydelig skade, straffes med fængsel indtil seks år".

Tidligere våbenlager-historier:

 • Fandt våbenlager hos familiefar
  En familiefar fra Havnsø opbevarede ulovligt sprængstof i hjemmet, der var så farligt, at bombeeksperterne ikke turde transportere det videre. Nu er den 31-årige mand fængslet
  Netnyhed fra 2006-10-07 13:30:00
 • Større våbenlager fundet
  Politiet i Næstved beslaglagde en lang række våben, da en 27-årigs bolig i går blev ransaget.
  Netnyhed fra 2005-06-29 10:35:00
 • Våbenglad mand indlagt
  Den 54 årige mand fra Næstvedegnen der i går blev afsløret med et større våbenlager er nu frivilligt indlagt
  Netnyhed fra 2004-07-02 08:23:00
 • Drabsdømt bevæbnet til tænderne
  Indsat i Jyderup gemte våbenlager i faderens lejlighed i Slagelse
  Netnyhed fra