Hver anden dansker vil have Kalundborg-Jylland-bro

Danskerne er venligt stemt overfor forslaget om en bro fra Kalundborg til Jylland. Begejstringen fra fynboernes side kan dog ligge på et meget lille sted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En fast forbindelse fra Sjælland til Jylland vækker begejstring. Kun 40 % af danskerne er i mod en bro fra Kalundborg over Samsø. Det skriver Morgenavisen Jyllandsposten. Det er Rambøll der har lavet undersøgelsen. I kalundborg er meningerne om broen dog delte.

-  Det vil være katastrofalt for dyrelivet på Røsnæs, hvis der skulle bygges en bro. Dyrebestandene vil blive delt i to, og det vil ikke være muligt at få "blodsfornyelse" fra dyrene på resten af Sjælland, vurderer Mikael Hansen fra Kalundborgafdelingen af Danmarks Naturfredningsforening.

- For et firma som vores er alle infrastrukturtiltag kærkomne. Som det er i øjeblikket holder vi i kø alt for mange steder i Danmark, og det er vel lige før at vores infrastruktur tangerer BaneDanmarks forhold på skinnerne, lyder det med et sarkastisk smil fra Klaus W. Rasmussen fra vognmandsforretningen Johs. Rasmussen Svebølle A/S.

Fynboernes opbakning til projektet kan lige som Danmarks Naturfredningsforenings ligge på et meget lille sted. De er bange for at udviklingen vil gå udenom Fyn, hvis broen over Samsø bliver en realitet.  

Sjællænderne vil dog, i følge undersøgelsen, hellere have en fast forbindelse til Tyskland via Femern end en ny bro til Jylland.