Huset skal ned - måske!

Først sagde de nej til en nedrivning. Så sagde de nej igen, men nu har politikerne ombestemt sig. Den historiske bygning skal nedrives. Og så alligevel måske ikke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politikerne i miljø- og teknikudvalget i Odsherred Kommune vil gerne rive den ned for der skal gøres plads til en udvidelse af den nærliggende Super Best forretning. Og bilisterne skal kunne køre over torvet gennem den nuværende bygning til de nye parkerings pladser.

- Nu vil man ødelægge det miljø, nemlig ved at tillade biltrafik lige henover torvet. Det er fuldstædig idiotisk, for der er gode tilkørselsforhold bagfra, siger Steen Egede Jensen (DF) fra Odsherred Kommune. 

Nu har miljø- og teknikudvalget altså besluttet at huset skal væk. Og det på trods af at politikerne i den gamle Nykøbing Rørvig Kommune tidligere har besluttet ikke at rive huset ned.

- Det synes jeg er meget underligt, fordi jeg ved at det gamle Nykøbing Rørvig Kommune så sent som i 2005 sagde nej til at nedrivningsplanerne, og jeg ved at planafdelingen indenfor kommunen indstillede at man ikke rev husene ned, og alligevel beslutter man sig til at rive husene ned, siger Steen Egede Jensen (DF) fra Odsherred Kommune. 

I den nye Odsherred Kommune har miljø- og teknikudvalget nu godkendt nedrivningen af bygningen.

Men nu har Dansk Folkeparti sat sagen på dagsordenen på næste byrådsmøde og dermed sat sagen i bero.

- Jeg håber selvfølgelig på at der bliver et flertal således at det kan lade sig gøre at bevare den her unikke del af Nykøbing, siger Steen Egede Jensen (DF) fra Odsherred Kommune. 

I dag ville købmanden i SuperBest ikke udtale sig til et kamera, og det var ikke muligt at få en kommentar fra Købmændenes Finansieringsinstitut, der ejer huset.

Dansk Folkeparti har ikke opgivet at redde huset, og de bliver bakket op af flere byrådspolitikere i deres kamp for at redde huset.

- Jeg håber at vi kan få gjort om på den beslutning der er blevet taget i miljø- og teknikudvalget, sådan så husene kan blive bevaret, men også så vi samtidig kan sikre at butikken kan udvidde her, siger Alice Sarp (Soc. Dem.) fra Odsherred Kommune.