Husejer: 3F bruger bøllemetoder

En privat husejer kalder det for bøllemetoder, at 3F iværksatte en blokade foran hendes nye hus, efter at hun - helt lovligt - havde hyret et polsk firma.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hanne Adeldam fra Nykøbing Falster havde lige købt drømmehuset. Hun hyrede et polsk firma til en opgave - helt lovligt - og så mødte 3F op med blokadevagter foran huset.

- Drømmen og glæden, som jeg havde i maven, den er forsvundet, siger Hanne Adeldam.

Det var tilbage i slutningen af september, at 3F begyndte blokaden foran Hanne Adeldams hus. Den varede i 14 dage, indtil det polske firma tegnede en dansk overenskomst.

- Det var så ubehageligt. Der er næsten ikke ord for, hvad jeg mener om metoden. Det er en bøllemetode altså, siger hun.

3F erkender i dag, at hverken Hanne Adeldam eller det polske firma gjorde noget ulovligt. Ifølge fagforeningen handlede det om at beskytte danske løn- og arbejdsvilkår.

- Det har ikke noget med bølleri at gøre. Vi forsvarer det danske velfærdssamfund, siger Jørgen Nielsen, som er formand for 3F Midtlolland. Det var dem, der stod bag blokaden.

Hanne Adeldam forklarer selv, at hun havde prøvet at hyre et dansk firma, men håndværkeren vendte ikke tilbage, og derfor gik opgaven til det polske firma.

- Var det ikke for at få det billigt?

- Nej, jeg tror ikke engang, vi får det billigere, end hvis håndværkeren havde været dansk, svarer Hanne Adeldam på vores spørgsmål.

Det polske firma har afsluttet den opgave, det fik af Hanne Adeldam.


Nyhedsoverblik