Hundehvalp tævet ihjel

Hundehvalp blev tævet ihjel, fordi den havde tisset på gulvet. Gerningsmanden har tilstået og risikerer nu op til et års fængsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En omkring tre måneder gammel samojed-hvalp blev fredag tævet til døde i en opgang i Ringsted.

Hundens ejer var på arbejde, og ejerens kæreste passede i stedet hvalpen.

- Hunden gjorde ikke som han sagde. Denne her hundehvalp havde besørget og tisset på hans gulv, og det skulle den ikke, fortæller videpolitiinspektør for politiet i Ringsted, Henrik Funder Kristensen.

Da hundehvalpen havde tisset på gulvet, trykkede den 23-årige mand hundens næse ned i efterladenskaberne. Det gjorde hunden så bange, at den besørgede yderligere - og så fik manden nok.

- Han tager den ud på opgangen og slynger den flere gange mod en væg, indtil den bliver helt stille, forklarer Henrik Funder Kristensen.

Manden binder derefter hunden af foran opgangen i Ringsted. Hunden er så medtaget, at den hverken kan stå eller sidde. Naboerne hører hunden pibe og klynke og tilkalder derefter politiet.

Men da politiet ankommer til stedet, er hundehvalpen død.

- Det er jo fuldstændig forfærdeligt, at man kan blive så gal på en hundehvalp, der tisser på gulvtæppet. Det er fuldstændig uforståeligt, mener vicepolitiinspektøren for Ringsted Politi.

Sagen forarger også Lone Christiansen, der selv opdrætter hunde af racen samojed.

- Det er uhyggeligt, hvordan mennesker kan være modbydelige. Og så selvfølgelig overfor sådan en lille hvalp. Den er jo så forsvarsløs, siger Lone Christiansen, mens hun forsigtigt børster sin egen samojed-hvalp.

Manden risikerer nu op til et års fængsel.