Hund bør aflives *video*

Dyrenes Beskyttelse mener omstrejfende hund bør aflives. Debatten om hundens ret til livet deler seere i to grupper. I en måned har den strejfet rundt i området omkring Sortsø på Nordfalster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

[video:flv:080812_bortloben_hund.flv] 
Video af hunden, der lusker rundt på Søren Knudsens grund.

"Kejser" hedder den. Hunden der skaber røre og bekymring. Det er en sky hund men også et stort gadekryds - en blanding af en Broholmer og en Amstaff. Og hunden har været så uønsket, at Søren Knudsen fra Sortsø har advaret om, at han vil få hunden skudt, hvis ingen fanger den.

Søren Knudsen sagde til TV2 ØST, søndag aften, at hunden kommer "luskende" på hans grund og det er med til at gøre beboerne i området utrygge.

Advarslen om at hunden vil blive skudt er helt efter reglerne indrykket i den lokale presse, men planerne har skabt røre blandt hunde-elskere. På TV2 ØSTs redaktion har vi modtaget flere e-mails og opringninger fra urolige seere, der mener at det er helt forkert at skyde hunden.

Opbakning til utrygge beboere

En enkelt seer forlange Dyrenes Beskyttelse på banen i håb om, at de kunne forhindre en aflivning af hunden. Men uden hjælp.

Organisationen har af egen drift blandet sig i debatten i dag og bakker op om de utrygge Sortsø-beboeres planer om at få hunden skudt: det vil være det bedste for både hund og mennesker, hvis hunden bliver aflivet, skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

- I Dyrenes Beskyttelse mener vi, at hunden bør aflives. Det er altid trist at skulle tage den slags beslutninger, men vi er overbeviste om, at det vil være det bedste både for denne hund og for mennesker og andre dyr i området. Ingen kender noget til dens fortid, den har truet et barn, og dens sky adfærd viser tydeligt, at den ikke har tillid til mennesker. Den løber rundt ude i skoven og bliver mere og mere skræmt. Om det overhovedet skulle lykkes nogen at få hunden indfanget, er det usandsynligt, at den vil kunne bo og trives hos mennesker, siger kredsformand Jens Steffensen fra Dyrenes Beskyttelse.

Hund er problem for andre dyr

Endelig er Dyrenes Beskyttelse alle dyrs beskyttere og ser da også med stor bekymring på det faktum, at hunden løber rundt i den lokale skov uden opsyn. Der er mange andre dyr i området bl.a. rådyr med lam, som bliver skræmt fra vid og sans.

- At jage dette dyr med henblik på indfangning vil stresse dyret og kun gøre ondt være. Vores forhåbning er, at jordens ejer allierer sig med en god jæger, som kan sætte en stopper for denne fortvivlende situation, slutter Jens Steffensen.