Hospital får over seks millioner kroner til forsøg med smertemedicin til hoftepatienter

Professor og overlæge Ole Mathiesen fra Sjællands Universitetshospital har fået 6,8 millioner kroner til et stort landsdækkende forsøg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et stort landsdækkende forsøg med smertemedicin til hofteopererede kommer til at udspringe fra Sjællands Universitetshospital. 

Det oplyser Region Sjælland.  

quote Jeg er overbevist om, vil komme mange patienter til gavn i fremtiden

Ole Mathiesen, professor og overlæge, Anæstesiologisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital. 

Med 6,8 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden kan professor og overlæge Ole Mathiesen fra Anæstesiologisk Afdeling sætte gang i forsøget, som 1060 patienter kommer til at deltage i. 

Hvert år får mere end 7.000 danskere indopereret en kunstig hofteskål.

Forsøget på Sjællands Universitetshospital vil desuden blive et af de største af sin art på verdensplan inden for akut smertebehandling. Det har til formål at skabe en bedre og mere sikker smertebehandling for patienter i fremtiden.

Vil erstatte morfin

Samtidig er håbet at kunne erstatte en del af brugen af opioider, som for eksempel morfin, med kombinationer af anden smertestillende medicin, som ikke har så mange bivirkninger. 

Det skal de 6,8 millioner bruges til:

- Det er fantastisk, at vi nu kan sætte gang i RECIPE-forsøget, som jeg er overbevist om, vil komme mange patienter til gavn i fremtiden.

- Over 10.000 danskere får hvert år indopereret en ny hofte. Her er en effektiv smertebehandling utrolig vigtig, for jo bedre den akutte smerte bliver håndteret efter operationen, jo hurtigere kan patienten træne og genoptage daglige gøremål, udtaler Ole Mathiesen i pressemeddelelsen.

Region Sjælland
Læs også
Rapport: Forkerte diagnoser koster over 60 liv hvert år
Region Sjælland
Læs også
Rapport: Forkerte diagnoser koster over 60 liv hvert år

Den effektive smertebehandling skal desuden kunne mindske risikoen for, at patienterne bliver langvarigt afhængige af opioider.

Projektet laves i samarbejde med Ph.D. Daniel Hägi-Pedersen fra Næstved-, Slagelse- og Ringsted sygehuse og Ph.D. Troels H. Lunn fra Bispebjerg Hospital sætte RECIPE forsøget i gang i begyndelsen af 2020.