Hoppede helt til tops

To drenge fra Haslev Trampolinklub har vundet VM i synkronspring. Det er første gang, at Danmark har fået en verdensmester i trampolin.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De tog til Canada og sejrede. Daniel Præst og Christian Andersen fra Haslev Trampolin- og Tumblingklub er netop vendt hjem fra VM i Canada som juniorverdensmestre.

De 15-16 årige drenge træner til daglig med landsholdet i Brøndby, men de er begge medlemmer af klubben i Haslev, hvor de har sprunget trampolin sammen i flere år.

Ved synkronspring hopper man i to trampoliner ved siden af hinanden og det kræver stor præcision at springe nøjagtig ens. Og det er Daniel og Christian altså de bedste i verden til.

I finalen satte de ny personlig rekord på 46,30 point og så var guldet hjemme. Sølv og bronze gik til henholdsvis Bulgarien med 44,80 point og Australien med 43,70 point.

Både Daniel Præst og Christian Andersen stillede desuden op i individuel trampolin. Her blev det til en syvende plads til Daniel Præst, mens Christian Andersen sluttede som nummer 23 ud af 71 springere.

Det er første gang Danmarks Gymnastik Forbund har fostret verdensmestre i trampolin.