Honningsnitter

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Honningsnitter

Kagen:

200 gr. honning

75 gr. smør

75 gr. brun farin

1 æg

1 tsk. Natron

1 tsk. stødt ingefær

350 gr. mel

1,5 dl kærnemælk

2,5 dl honning - her med citronsmag

1 dl ( honning) snaps eller anden spiritus

150 gr. tørrede abrikoser

4 nektariner

Smelt, smør, honning og farin sammen

Kom ægget i

Bland natron, kardemomme og ingefær i melet

Rør det i dejen skiftevis med kærnemælk

Kom dejen i en lille, smurt bradepande og bag kagen ved 150 grader i  45 minutter

Kom honning i en gryde og tilsæt spiritus

Skær de tørrede abrikoser i mindre stykker

Sæt gryden over varmen, lad det koge sammen og kom abrikoserne ned i. Lad det simre.

Del nektarinerne og fjern stenen.  Vend dem ned i honningen til abrikoserne

Anret kagen med abrikos og nektariner på siden

Tilsæt evt. en god vanilje is