Hong Kong på Møn

Lokal fotograf udstiller sine Hong Kong billeder på Møn Bibliotek. Fotografen har tidligere været bosat i byen, men bor nu på Møn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den britiske amatørfotograf, Ken Willis, der bor i Stege, har fotograferet i mange lande, men præsenterer her en serie fra den tidligere britiske kronkoloni Hong Kong, hvor han førhen har boet i 12 år. Disse billeder er dog taget under tre besøg i løbet af de seneste fem år.

Derfor er de fleste af de udstillede fotografier aktuelle, således at man her får et godt indtryk af, hvad man kan vente at se, hvis man rejser til Hong Kong. Én af de påfaldende ting, Willis selv nævner, er, at der er rent overalt - både på gaderne og i det offentlige transportsystem.

"Man må ikke snyde sig selv for udsigterne," udtaler Willis, "hverken i byen med dens skyline eller fra Victoria Peak, det højeste sted i Hong Kong - men det skal helst være på en klar dag."

Hong Kong er et sted, hvor øst møder vest, og alle kulturer blandes og trives godt sammen - med et afslappet forhold til religion, uanset om man er buddhist, taoist, konfucianist, muslim, kristen eller noget helt andet.