Homoseksuelle skal kunne adoptere

Kernefamilien som vi kender den er muligvis på retur. Et nyt lovforslag skal gøre det muligt for homoseksuelle at adoptere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er den lokalt valgte folketingspolitiker, Simon Emil Ammitzbøll, der har fremsat et lovforslag, der skal give homoseksuelle de samme rettighed til adoptere børn som heteroseksuelle har.

Og det ser ud til, at der vil være flertal for forslaget i folketinget. Ideen støttes af Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Ny Alliance, de grønlandske medlemmer.

- Jeg mener at det er et vigtigt signal at sende, at homoseksuelle og heteroseksuelle har samme rettigheder til at adoptere som alle andre, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Selv om det bliver lovligt, er det dog ikke ensbetydende med, at homoseksuelle par kan begynde at søge om at adoptere lige med det samme. Der er nemlig ikke nogen af de lande man adoptere fra, der vil lade de homoseksuelle adoptere børn.

Alligevel ser foreningen for bøsser og lesbiske en lovgivning som en sejr.

- Det vil tage tid, men engang i fremtiden er jeg sikker på at homoseksuelle vil komme til at adoptere børn, det har vi allerede set i andre vestlige lande. Og så er det også et vigtigt signal at sende til de børn, der allerede har homoseksuelle forældre, de skal vide at deres forældre er ligeså gode som alle andre, siger Anja Bang Jensen fra Holbæk, der er familiepolitisk sekretær i landsforeningen for bøsser og lesbiske.