¨

Holbækfirma indgår millionaftale med schweizisk firma

Foto: TV ØST

Medicinalvirksomheden Pharmacosmos har indgået en aftale med schweiziske Helsinn om at indtage det amerikanske marked med jernpræparatet Monofer.

En aftale mellem Holbækvirksomheden Pharmacosmos og den schweiziske medicinalvirksomhed Helsinn kan indbringe Pharmacosmos flere hundrede millioner kroner. Det skriver Berlingske.

Planen er at sende Holbækvirksomhedens jernpræparat Monofer ind på det amerikanske marked, og håbet er, at det kan fordoble virksomhedens omsætning, som 2013/2014 var på 328 millioner kroner.

- Går alt, som det skal i USA, forventer vi en fordobling af vores omsætning over de kommende år. Med aftalen med Helsinn får vi en partner, der har adgang til de vigtigste beslutningstagere inden for behandlingsområdet i USA. Det drejer sig om de kræftlæger, der driver de infusionsklinikker, hvor patienter, der har brug for at få jerntilskud intravenøst kommer, siger Tobias S. Christensen, som sammen med sin bror Anders S. Christensen er tredje generation i firmaet.

Et konkurrerende produkt blev sendt på det amerikanske marked i 2013, og udfordringen bliver at overbevise aftagerne om, at Monofer virker i højere doser end konkurrentens præparat.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App