Holbæk Kommune meldt til Arbejdstilsynet

Indeklimaet på Socialcenteret i Holbæk er så uacceptabelt, at HK/Kommunal nu har meldt kommunen til Arbejdstilsynet og Embedslægen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere forsøg på at skabe dialog med kommunen og få aftalt en plan for en løsning af indeklimaproblemerne med blandt andet skimmelsvamp på socialcentret i Holbæk er ikke lykkedes. Derfor har HK/Kommunal nu bedt arbejdstilsynet om at gå ind i sagen:

- Det er for at få en garanti på, at der sker noget – og lægge maksimalt pres på kommunen, siger arbejdsmiljøkonsulent i HK/Kommunal Niels Jakobsen.

Den sundhedsskadelige skimmelsvamp har bredt sig i Socialcenteret i Holbæk Kommune, der holder til i det gamle rådhus i Tølløse. Desuden er lofterne ramt af asbest, gulvbelægningen er nedslidt og stærkt forurenet og der er bagvedliggende støvdepoter.

- Bygningerne er syge. Det er ikke en egnet arbejdsplads, fordi det også kan være helbredstruende. Medarbejderne kan få varige helbredsskader, som allergi, infektionssygdomme og hudlidelser, siger Niels Jakobsen, der også peger på, at borgere og deres børn, der har deres gang i centeret, bliver udsat for helt urimelige sundhedsskadelige påvirkninger.

At sagen er alvorlig, kan man blandt andet se på, at en medarbejder på centeret allerede har måttet opgive at arbejde der og har sagt op.

Det er skønnet, at det vil koste mindst fem millioner kroner blot at udbedre de punkter, som nødvendigvis skal ordnes.