Hjemmerøveri ikke tilfældigt

Det var ikke bare et tilfældigt hjem, der blev røvet i Hillested onsdag aften. Gerningsmændene vidste alt for meget om huset, mener politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter at have afhørt den familiefar, der blev skudt i hånden, da røvere trængte ind i familiens hus ondag aften, slår politiet fast, at røverne specifikt havde udset sig huset.

- Det, vi kan konkludere efter afhøringen, er, at det ikke er en tilfældig familie. Røverne har vidst noget om huset inden og har enten via overvågning eller gennem andre personer erhvervet sig viden om huset, siger Søren Ravn-Nielsen, der er vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Flere aviser skriver i dag, at familiefaderen var indblandet i kriminalitet, og at narko kan være motivet bag røveriet. Men det afviser politiet.

- Der er ingen grund til at tro, at det skulle være narko eller narkogæld. Så vidt vi ved, har familien ingen tilknytning til sådan noget, siger Søren Ravn-Nielsen.

Efter afhøringen mener politiet også, at røverne tog tomhændede fra huset. Hvad gerningsmændene gik efter, ved politiet dog ikke. Men at det ikke var en tilfældig gård, beroliger naboerne.

- Det er da rart at vide, at det var et bestemt hus, de gik efter, og ikke bare et tilfældigt hus, siger  Anni Ruth Clausen, der er nabo.

Politiet har stadig ikke noget signalement af gerningsmændene, der var grundigt maskerede. Folk, der har set noget onsdag aften, der kan have forbindelse til røveriet, kan kontakte politiet på telefonnummer 114.