Hit med millionerne Thor

Regionens borgmestre forlanger nu, at finansministeren betaler det økonomiske fallitbo efter amterne. Regionens kommmuner arver nemlig en trecifret milliongæld fra de tre gamle amter

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var alvorlige miner, da det på et møde i dag gik op for regionens 17 borgmestre, at kommunerne arver en trecifret milliongæld efter de tre gamle amter.

-Det er særdeles alvorligt. Vi har i forvejen en meget anstrengt økonomi, og vi kan simpelthen ikke tage mere, siger Næstveds socialdemokratiske borgmester Henning Jensen.

Regionens kommuner har opgjort, at de samlet arver en gæld på 216 millioner kroner fra de tre gamle amter.

Hit med pengene Thor, siger borgmestrene, de kræver nemlig nu, at finansministeren dækker det trecifrede milliontab.

-Finansministeren skal lægge pengene på bordet, fordi det er regeringen, der har ønsket kommunalreformen. Derfor skal vi altså have kompesnsation, så vi kan give den velfærd, som osse regeringen vil give borgerne, siger Henning Jensen.

Kommunerne arver gæld i stedet for kontanter, fordi de tre gamle amter slukkede lyset med en budgetoverskridelse på omkring 1 milliard kroner.

Finansminister Thor Pedersen ønsker ikke at kommentere borgmestrenes krav om flere penge, fordi finansministeriet i øjeblikket forhandler økonomi med kommunerne.