Heste efterladt til sult og tørst (Video)

En uge uden vådt eller tørt. Det var situationen for to forladte heste på en landejendom på Jungshoved ved Præstø på Sydsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Huset er sat på tvangsauktion, beboerne er forsvundet - og tilbage i stalden står to heste uden hverken vådt eller tørt og har formentlig gjort det i en uge. Det var situationen på en landejendom på Jungshoved indtil naboer, Dyrenes Beskyttelse og politiet ilede hestene til undsætning. Det skriver Sjællandske.

- Vi troede, at de var blevet transporteret væk. Oprindelig var her nemlig fire heste i stalden, og de er sat til salg - og
for en uge siden var her en hestetrailer. Da troede vi, at alle fire heste blev fjernet. Men onsdag opdagede vi, at to af hestene var tilbage - så vi gik ind og gav dem foder og vand.

Det beretter en hovedrystende nabo til den landejendom på Jungshoved, hvor to heste blev fundet uden vådt og tørt i en kold stald og med meget lidt halm at lægge sig ned på. Naboen vil være anonym.

- Det er så dumt, vi har nemlig i flere omgange tilbudt at hjælpe ejerne med hestene, hvis de har problemer, siger naboen til Sjællandske.

Hestene er siden onsdag blevet passet af naboerne, og af Lot Birgitte Jensen og hendes veninde Karina Schmochel, som ligesom Lot er hesteejer og stillede op som frivillig. Torsdag ved middagstid ankom så en hestetrailer til de to vallakkers undsætning - i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse har politiet besluttet at anbringe de to heste på Hestens Håb, et sted for heste, som er blevet nedslidte eller ødelagte.

Hestenes ejer kontaktede fredag aften TV2 ØST. Hun afviste, at de to heste var blevet efterladt uden tilsyn og mad. Men hun kunne samtidig ikke forklare, hvorfor Dyrenes Beskyttelse, politiet og en dyrlæge  alle vurderede, at det var nødvendigt at gribe ind.

[video:video_mangler:100122_haab_for_heste.flv]