Helle Thorning-Schmidt besøgte Kalundborg

To af de socialdemokratiske spidskandiater til Europaparlamentsvalget fik i dag selskab af landets statsminister under et besøg hos Novozymes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en oplagt og interesseret flok politikere, der i dag besøgte Novozymes i Kalundborg. I selskab med deres partiformand blev to af de socialdemokratiske spidskandidater til Europaparlamentsvalget vist rundt i virksomheden for at blive klogere på enzymer.
 
 
 
Og selvom man til dagligt arbejder i Bruxelles, så er et besøg på en lokal virksomhed som Novozymes vigtigt. For mikroorganismer er godt nok ganske små, men de har stor betydning.
 
 
 - Det er jo dybt imponerende, at man tager noget naturligt som enzymer og bruger til at effektivisere vores brug af energi, siger Jeppe Kofoed (S), som i år genopstiller efter to år i Europaparlamentet.
 
 
EU-politik er vigtigt
 
Ligesom at Novozymes banebrydende forskning er vigtig for politikerne, så er de danske politikeres arbejde i EU er mindst lige så vigtigt for Novozymes.
 
 
 - Vi har investeret mange penge her i Danmark, så det er vigtigt for os, at Danmark fortsat er et godt sted at arbejde, siger administrerende direktør i Novozymes Peder Holk Nielsen. Britta Thomsen (S), som har siddet i Europaparlamentet i 10 år, uddyber:
 
 
 - Når vi for eksempel laver en målsætning om, at i 2020 skal vi bruge så og så meget biobrændstof, så tør virksomhederne herhjemme godt at investere i det.
 
 
Under dagens besøg blev politikerne også sat ind i Novozymes bestræbelser på at beholde en del af deres produktion i Danmark. Og selvom det jo egentlig var EU-politikerne, som virksomheden skulle gøre indtryk på, så var det også en imponeret statsminister, der tog videre fra Kalundborg i dag.
 
 
 - Novozymes er en spændende virksomhed, som virkelig er inde i fremtiden og har vist, at det godt kan lade sig gøre at skabe nye, grønne arbejdspladser i danmark, siger Helle Thorning-Schmidt.

<p>Her to dage før Europaparlamentsvalget et slutspurten for alvor sat ind.