Heino Knudsen bliver genvalgt som regionsrådsformand

Det bliver Heino Knudsen (S), der bliver formand i Region Sjælland. Det er netop slået fast.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Heino Knudsen (S) får formandsposten i Region Sjælland med hjælp fra de Radikale.

Det står nu klart efter lange forhandlinger i Sorø. Formanden har 22 mandater bag sig.

- Det har været et pres, og jeg er rørt. Det her er en aftale, hvor vi tager fat på mange vigtige punkter. Det har været en hård valgkamp, men den har også været god, siger Heino Knudsen, der som den første formand i Region Sjælland opnår genvalg i Region Sjælland. 

- Det er jeg naturligvis glad for. Jeg gik jo til valg på, at vi i Socialdemokratiet gerne ville fortsætte med et flertal bag os og med mig på formandsposten. Jeg tror også, det er godt for Region Sjælland. Region Sjælland er udfordret på mange parametre. Vi har nogle særlige udfordringer, som vi ikke ser i andre regioner, og derfor tror jeg også på, at den kontinuitet, vi nu kan skabe ved at fortsætte er rigtig god for regionen. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Et forløsende kram fra kæresten da det stod klart, at Heino Knudsen (S) også er formand for Region Sjælland de næste fire år.
Et forløsende kram fra kæresten da det stod klart, at Heino Knudsen (S) også er formand for Region Sjælland de næste fire år. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Lidt før klokken 3 befandt de radikales Anne Møller Ronex sig ellers i Venstres mødelokale, men det forlod hun og gik direkte hen og bankede på hos Socialdemokratiet.

- Det går ikke så godt, sagde hun på vejen dertil - synligt irriteret.

V: De har mit nummer

Tilsyneladende havde hun mere held med forhandlingerne med Socialdemokratiet. I hvert fald har hun nu været med til at sikre Heino Knudsen fire år mere som formand for regionen.

Ved 4-tiden fornemmede Venstres Jacob Jensen formentligt også, hvad vej det gik. Han forlod regionshuset.

Artiklen fortsætter under billedet.

Venstres Jacob Jensen forlod regionshuset ved 4-tiden natten til onsdag.
Venstres Jacob Jensen forlod regionshuset ved 4-tiden natten til onsdag.

- Jeg er glad for, at vi har holdt skansen her i Region Sjælland, men jeg har konstateret , at der er et andet flertal, der sidder bag en dør og taler sammen, lød det på det tidspunkt.

- Hvis de ikke finder ud at noget, stiller jeg mig stadig til rådighed, de er stadig velkomne til at ringe. De har mit nummer, sagde Jacob Jensen, der dog nok må regne med at få nattero. 

Maksimal indflydelse

Kort før klokken 5 blev flertallet i Region Sjælland altså enige. S, SF, Enhedslisten og Radikale trådte samlet ud af Socialdemokratiets mødelokale og fortalte, at de har indgået en konstituering, der peger på Heino Knudsen som formand.

Læs også
Analyse: DF-flirt kan knuse Heino Knudsens drøm
Læs også
Analyse: DF-flirt kan knuse Heino Knudsens drøm

Anne Møller Ronex bliver 1. næstformand for regionsrådet.

- Jeg vil gerne sikre mig maksimal indflydelse. Forebyggelse står højt på min dagsorden, og der har jeg fået nogle gode aftryk. Jeg er samtidig bekymret for situationen på vores sygehuse, og den ser vi alle meget alvorligt på, siger Anne Møller Ronex.

Partierne vil senere invitere Venstre og Konservative til et samarbejde.

- Jeg har haft et forbilledligt samarbejde med Venstre og Konservative, så det det handler om for mig er, at jeg er nødt til at tælle til, hvor der kan dannes et flertal. Jeg tror helt sikkert, at det vi har aftalt her – det kan Venstre og Konservative også godt se sig selv i. Jeg håber meget, de har lyst til at indgå i konstitueringen, siger Anne Møller Ronex.

Grøn formandspost til Enhedslisten

Enhedslisten er også en del af konstitueringen. De får en formandspost i udvalget for grøn omstilling, bæredygtighed og miljø.

- Det er et rigtigt vigtigt udvalg for os. Der er mange forskellige ting med i det udvalg, og en af dem er klima og grøn omstilling, og så er der også vores grundvand. Altså hele forholdet til sikringen af fremtidens rene grundvand og drikkevand, og der er også grusgravene. Det har fyldt rigtigt meget for Enhedslisten. Både i valgperioden nu og fremadrettet, så vi er rigtigt glade for, at vi kommer til at arbejde med det i udvalget for grøn omstilling, lød det natten til onsdag fra Bruno Jerup.

Konstitueringsaftale Region Sjælland
Der blev knebet en tåre, da forhandlingerne endelig faldt på plads til fordel for Heino Knudsen (S).
Der blev knebet en tåre, da forhandlingerne endelig faldt på plads til fordel for Heino Knudsen (S). Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Nyhedsoverblik