Hærværk mod børnehave fortsætter

Et halvt år. Så længe har et stort set ugentligt hærværk stået på i en børnehave i Næstved. Og både forældre, pædagoger og børn er fortvivlede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Smadret sandlegetøj, glasskår på legepladsen og forsøg på at starte brand i legehuset. Forældrene til børnene på daginstitutionerne på Dyssegårdsvej i Næstved har efterhånden oplevet det meste. 

- Det er dumt, jeg kan ikke se ideen i det, når det har med små børn at gøre. Ja jeg kan slet ikke se ideen med hærværk, siger Søren Juhl som er far til Malou fra Blomsterhuset. 

Og det fortsætter. Børnene havde glædet sig til Halloween i slutningen af oktober. De havde selv været med til forberedelserne.

- De havde selv sået frøene til græskarene, og glædede sig til at se dem blive store til Halloween, siger Jeannette Palm, som er pædagog i Blomsterhuset. 

Men det har desværre ikke været muligt at filme de flotte græskar i dag. Der var kun stumper tilbage af dem efter at hærværksmænd slog til i weekenden.  Og hos børnene er skuffelsen til at få øje på. 

- De har smadret vores græskar og vi skulle ellers have dem til Halloween, siger Tobias Møller på fem. 

Hærværket mod Blomsterhuset har nu stået på i et halvt år, og på trods af politianmeldelser og forsøg med vagtværn er det endnu ikke lykkes at få stoppet hærværksmændene. 

Hærværket har kostet døgninstitutioenerne mange penge, men de har ikke nogen præcis opgørelse endnu.