Håb for Bank Trelleborgs aktionærer

Fonden for Bank Trelleborg klar til at betale de skuffede mindretalsaktionærer, hvis ny vurdering af kursen giver aktionærerne medhold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er alligevel muligt, at de utilfredse aktionærer i Bank Trelleborg kan få en højere pris for deres aktier. Helt op til kurs 100 har Sydbank sagt ja til, skriver Berlingske Tidende.

Sydbank har ganske vist sagt, at den pris, som banken køber til, er fast og ikke kan ændres. Men der er en mulighed for, at Fonden for Bank Trelleborg kan betale de små aktionærer en højere kurs end de 59,30 kroner pr. aktie, som de fik ved tvangsindløsningen.

"Sydbank er indforstået med, at der ved indløsning af mindretalsaktionærer i Bank trelleborg fastsættes en kurs, der er højere end den kurs Sydbank køber til, dog således, at kursen ved indfrielse aldrig kan overstige 100 kroner pr. aktie á 20 kroner", hedder det i salgsaftalen mellem Sydbank og fonden. Derved har man en nødplan, hvis en uafhængig vurdering skulle føre til en højere kurs end 59,30.

 - Det er der taget højde for i aftalen, bekræfter fondens og bankens bestyrelsesformand, Flemming Holm, over for Berlingskem Tidende.

Flere af småaktionærerne har brugt deres ret til at kræve en alternativ vurdering af salgsprisen på aktierne. Foreningen af Statsautoriserede Revisorer har nu udpeget to statsautoriserede revisorer til at foretage en ny vurdering. Opgaven er gået til Mogens Andersen, Mortensen & Beierholm, og Henrik Priskorn, Deloitte.

Skulle de nå frem til, at prisen bør være højere end 59,30 kroner, vil løsningen være, at fonden får en lavere kurs, så mmindretalsaktionærerne kan få en højere kurs, uden at Sydbanks samlede pris bliver højere.

Der er ifølge Flemming Holm ikke noget i aftalen, derm forhindrer en sådan løsning. Flemming Holm tager dog forbehold for, hvad Erhvervs- og Selskabsstyrelsen kan godkende.