Gule veste kan redde liv

Motorcyklisterne kan redde livet, hvis de tager skrig-gule veste på, når de kører. Ellers bliver de let overset, lyder advarslen. Antallet af dræbte motorcyklister stiger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En motorcyklist fylder ikke meget rent fysisk på vejene, men de fylder stadig mere i statistikken over dræbte i trafikken.

Antallet af ulykker, hvor en motorcyklist er involveret, er steget, og derfor bør MC´erne tage gule veste på, når de kører på vejene.

- Vi kan se, at mange ulykker relaterer sig til, at motorcyklisterne bliver overset i trafikken. Altså de er ikke synlige nok, siger Mogens Wilbert, vicedirektør hos Rådet for Større Færdselssikkerhed.

De fleste motorcyklister kører iklædt mørkt lædertøj og mørke hjelme, og selv om de har lys på, så mener Mogens Wilbert, at de let går i et med baggrunden ude i trafikken.

- Det er vigtigt, at motorcyklisterne er synlige, og der er de gule veste helt fantastiske, siger han til TV2 Øst.

Politi har erkendt problem 

Man har allerede erkendt problemet i politiet, hvor motorcykelbetjentene i dag har store gule eller hvide refleksfelter på deres motorcykeltøj.

- Det er jo ingen tilfældighed, at politiets motorcykelbetjente er gået væk fra det helt mørke og sorte lædertøj, siger Mogens Wilbert.