Guldborgsund kommune på våd kulturtur

Ekstra Bladet har fulgt efter politikere fra Guldborgsund kommune på en våd udflugt til Tyskland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I serien, hvor Ekstra Bladet har kigget nærmere på kommunernes forbrug på mindre faglige emner, er turen nu kommet til Guldborgsund Kommune.

Avisen skriver tirsdag hvordan en tur til Nordtyskland for at kigge på kunst også indeholdt indtil flere ture på barer.

Hvad turen helt præcist har kostet skatteborgerne er der noget tvivl om. Ekstra Bladet skriver 140.000, borgmester Kaj Petersen(S), siger tirsdag morgen 40.000 til P4Sjælland, mens Lolland-Falsters Folketidende, der har fået aktindsigt i sagen, ud fra bilagene fundet frem til beløbet 79.487,66 kroner indtil videre.

Sagen er uheldig idet kommunen samtidig er en af landets "særligt vanskeligt stillede kommuner," og derfor har Guldborgsund fået syv millioner kroner i støtte fra Velfærdsministeriet. Og så falder en våd kunsttur ikke ikke i god jord hos Venstres kommunalordfører, Erling Bonnesen.

- Fremover vil vi forsøge at være ekstra opmærksomme, når vi får tilsyneladende hykleriske forklaringer i ansøgningerne om ekstra midler, siger Erling Bonnesen til Ekstra Bladet.

Byrådsmedlem for SF i Guldborgsund Kommune, Lene Hatt, kan dog ikke genkende Ekstra Bladets beskrivelse af turen.

- Jeg gik ikke på bar, og kan slet ikke følge det billede. Jeg fik meget ud af turen rent fagligt. Og det var bestemt ikke luksus, siger Lene Hatt til Lolland-Falsters Folketidende.

Guldborgsund Kommune på druktur
Politikere fra Guldborgsund kommune brugte 140.000 kroner på druktur til Tyskland.
Netnyhed fra 2008-09-23 08:07:00