Grøn camping

3 ud af 4 campingpladser er blevet gode til at passe på miljøet. Besparelser på vand og strøm er blevet dagligdag for campingfolket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Kunderne synes ikke om spild. Det er helt tydeligt. Hvis der er spild af ressourcer et sted, som f.eks. da vi havde toiletter, der løb, altså sådan noget, det bliver påtalt med det samme. John Nielsen overtog for 4 år siden Kongsøre Camping i Vig. Det første han gjorde, var at udskifte toiletterne, med en reduktion i vandforbruget på 30 procent til følge.

Dermed blev Kongsøre Camping en del af en god statistik. En undersøgelse som Campingrådet har lavet viser, at 76 procent af alle campingpladser indenfor de seneste 5 år har nedbragt vandforbruget. 72 procent har investeret i strømbesparende foranstaltninger og 45 procent har nedbragt affaldsmængden gennem kildesortering.

- Vi fortsætter med miljøarbejdet heroppe. Vi har en helt klar holdning til, at vi skal passe på miljøet, det  er vigtigt for os alle sammen, siger campingejer John Nielsen i dag til TV2 Øst.