Gratis bus til unge i Kalundborg

Kalundborg Kommune foreslår nu, at alle børn og unge under 18 år skal kunne køre med bussen helt gratis. Forslaget kommer, efter kommunen er blevet skarpt kritiseret for dens politik omkring skolebuskørsel

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De unge i Kalundborg Kommune undgår måske at betale for at køre med bus fremover. Kommunen har nemlig planer om at gøre al buskørsel gratis for borgere under 18 år.

Planen kommer efter at Kalundborg Kommune er blevet kritiseret af foreningen Skole og Samfund for kun at ville betale for skolebussen, hvis børnene gik i bestemte skoler. Derfor var nogle forældrepar tvunget til enten at betale busbilletten selv eller at sende deres børn til en ny skole.

Kommunen overtog driften af de lokale busser i forbindelse med kommunalreformen. Derfor burde det være enkelt at gå over til den nye betalingsmodel.

- Så i princippet betaler vi bare til os selv. Det kræver lidt forhandling med trafikselskabet, men det har kunnet lade sig gøre flere steder i Jylland, så kan det vel også på Sjælland, siger Martin Damm (V), viceborgmester og formand for børne- og ungeudvalget i Kalundborg Kommune, til P4 Nordvestsjælland.