Gør sig klar til konflikt

Udsigten til en mulig kommende konflikt gør, at sjællandske sygehuse ruster sig til strejke. Regionen lover, at det ikke vil gå ud over alvorligt akutte patienter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om der i formiddag blev sendt konfliktvarsler på vegne af 100.000 sygeplejersker, sosu-assistenter og andet sundhedspersonale, vil ingen alvorlige akutte syge patienter blive ramt på liv eller helbred, skriver DAGBLADET Roskilde.

Organisationerne er indstillet på at stille med et nødberedskab, forsikrer deres chefforhandler, og på Region Sjællands sygehuse gik ledelserne allerede i formiddag i gang med at klarlægge, hvor bredt konflikten vil ramme.

Lisbeth Skou Rasmussen, der er løn- og persionalechef ved Sygehus Nord (Roskilde, Køge, Holbæk), siger at det er helt indlysende, at alle alvorlige, akutte tilfælde, der kommer ind på skadestuerne og sygehusenes modtagelser vil blive behandlet, men at der skal forhandles om nødberedskabet til alt andet.

- Faggruppen ved jo godt, at det handler om patienters liv og død, siger hun til DAGBLADET Roskilde.

Helle Dirksen, der er kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Region Sjælland, bekræfter, at sygeplejerskerne er indstillet på et nødberedskab, der omfatter alt livs- og førlighedstruende.

Hun kan ikke forestille sig andet end, at for eksempel patienten, der kommer med begrundet mistanke om kræft, vil blive undersøgt.

- Det er et grænseområde, men ingen skal dø af, at vi er i konflikt, siger hun til DAGBLADET Roskilde.

 Formiddagens strejkevarsler gælder fra den 1 april, men forligsmanden kan udsætte en strejke i to gange 14 dage.