Glasværk truet af mulig Stones konkurs

Medarbejderne på Holmegaard Glasværk fik i går at vide, at man risikerer at gå konkurs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holmegaard Glasværk risikerer at gå konkurs, hvis der ikke inden for de næste knap tre måneder bliver fundet en køber eller medinvestor, skriver Sjællandske.

Sådan lød den besked, som blev overbragt til glasværkets medarbejdere på et kort informationsmøde mandag. Årsagen er, at ejeren koncernen Stones Invest, som ejes af Steen Gude, har lukket for pengetilførslen. Der blev i torsdags indgivet konkursbegæring mod Stones Invest, som også skylder Roskilde Bank 500 millioner kroner.

Administrerende direktør i Holmegaard Entertainment, Henry Kierkegaard, afviser over for Sjællandske, at konkursbegæringen mod Stones Invest går ud over glasværket.

- Der er langt til en konkurs. Det er et rent juridisk slagsmål, som vi tager stille og roligt.

Men den udmelding giver tillidsmanden for de 35 ansatte i Holmegaard Entertainment, René Larsen, ikke meget for.

- Hans troværdighed er ikke specielt høj. Han er efterhånden kommet med så mange forskellige udmeldinger, som ikke stemmer overens, siger han om den administrerende direktør siden 1. februar, til Sjællandske.

Stones Invest ejer Holmegaard Entertainment, Kählercentret, boligerne under opførelse i Glasbyen og det tidligere Kählerværksted på Kählerbakken i Næstved.

/ritzau/