Gitte Seeberg opstiller i Sjællands Storkreds

Medstifteren af Ny Alliance og nuværende medlem af Europa-Parlamentet, Gitte Seeberg melder sig nu ind i flokken af højtprofilerede politikere, der opstiller til Folketinget i Sjællands Storkreds.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der kommer til at blive en gevaldig kamp om stemmerne i Sjællands Storkreds ved næste valg.

Mange af sværvægterne har valgt at stille op i kredsen. Blandt andet Pia Kjærsgaard og Anders Fogh Rasmussen opstiller her, og i dag meldte Gitte Seeberg sig så ind i flokken. 

Gitte Seeberg er 46 år, uddannet jurist og har siddet i Europa-Parlamentet de seneste tre år. Tidligere har Gitte Seeberg været mangeårigt medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti. Hun bor i Holte med sin mand og datter på syv år.

"Jeg er rigtig glad for at få lov til at stille op på Sjælland. Jeg har tidligere været folketingskandidat i det gamle Roskilde Amt og har boet tre år på Stevns, så jeg føler mig godt hjemme i Sjællands Storkreds," siger Gitte Seeberg.

Ny Alliance er i øjeblikket over hele landet i gang med kandidatopstilling. Knap 250 har meldt deres interesse for at stille op for det nystartede parti. Efter planen skal Ny Alliances medlemmer sidst på året afgøre det endelig kandidathold i hver storkreds ved en urafstemning.

Sjællands Storkreds blev oprettet i 2007. Den består af de tidligere amtskredse Storstrøms, Vestsjællands og Roskilde.