¨

Ghazala søgte tilflugt i folkekirken

Foto: TV ØST

Ghazala Khan og hendes kæreste søgte tilflugt og hjælp i en sognekirke i Middelfart, få dage før hun blev dræbt af sin egen storebror i Slagelse den 23. september forrige år.

- Jeg opdagede dem, fordi jeg var ved at gøre rent oppe ved orglet ved 15.30-tiden den dag. De lå på en bænk i kirken og sov. Jeg skulle alligevel ned i kirken efter en støvsuger, og jeg bad dem pænt om at tage fødderne ned fra bænken.

Det fortæller en af kirkens medarbejdere om sit møde med Ghazala Khan og hendes kommende mand, som opsøgte Sankt Nikolai Kirke i Middelfart den 20. september 2005.

De nye oplysninger stammer fra bogen "Bror, hvad er det du gør?", som to DR-journalister har skrevet om familiens nådesløse jagt og drab på den 18-årige pige.

Kirkens kordegn Lars Brønserud fortæller, at Ghazala Khan og hendes mand bad om lov til at overnatte i kirken om natten, fordi de ikke havde nogen penge.

- Men det havde jeg ikke beføjelse til, og desuden skal der sættes alarm på, så jeg henviste dem til et motel i nærheden, som var det billigste sted, jeg kunne komme i tanke om, siger den medarbejder, som var på arbejde.

De bad herefter om at blive gift, men det kunne ikke lade sig gøre, fordi de fleste ansatte var taget hjem den dag. Dagen efter blev de gift på det lokale rådhus.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App