Gamle fejl koster millioner

Erstatningskrav for mange millioner vælter ind over Odsherred kommune. Regningen for kommunale brølere kommer borgerne til at betale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg er da sur over, at jeg skal være med til at betale for sådan noget. Sådan siger Lis Sørensen, Hørve i dag til TV2 Øst. Og Lis Sørensen er ikke den eneste, der er sur, efter at det er kommet frem, at millionerne ruller ud af kommunekassen i Odsherred.

- Jeg synes da at det er brandærgeligt, siger Svend Jensen, Asnæs. - Og tænk på at alle de dejlige penge kunne have gået til ældrecentrene, til skoler og til børnehaver, siger Vagn Lykke Sørensen.

Det er fejlagtige beslutninger, taget under den gamle kommunalstruktur, der nu koster borgerne i Odsherred penge. Et eksempel er en byggesag fra Rørvig, hvor en bygherre ville bygge 4 luksusboliger på sin grund nær havet. Men kommunens folk mente ikke, at lokalplanen blev overholdt og derfor blev byggeriet stoppet. Men det var en fejl, og forsinkelsen har kostet 1.2 millioner kroner til ejeren af grunden.

Dertil kommer en anden erstatningssag, også i Nykøbing Rørvig, til 1.6 millioner kroner. Og 2 andre sager er på vej.

- Folk må jo tro, at vi er nogle klovnehoveder, siger Peter Kvarts, (soc.dem.) i dag til TV2 Øst. I den gamle Nykøbing Rørvig kommune var han formand for Teknik og Miljøudvalget, men har ikke haft direkte med sagerne at gøre. Alligevel - jeg var byrådspolitiker, og derfor føler jeg da bestemt et ansvar, siger han.

Hvad konsekvensen af de mange erstatningssager bliver, er endnu for tidligt at sige noget om. 

Og flere sager kan være på vej. Ifølge Henrik Jensen, der er formand for Miljø og Teknikudvalget for Odsherred kommune, og dermed politisk ansvarlig, er det sandsynligt, at der dukker endnu flere sager op. - Jeg håber det bestemt ikke, men vi ved jo, at der ligger lidt og lurer. Det har jo nok ikke fungeret helt i de gamle kommuner, som det burde, siger han til TV2 Øst.