GAM3 og integration

Streetbasket turneringen GAM3 besøgte for første gang Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Streetbasket turneringen Gam3 var i dag for første gang kommet til Ringparken i Slagelse.

Her kunne unge i fem timer lære af trænerkapaciteter som den tidligere danske landstræner i Basketball Otis Loyd.

GAM3 besøger de sociale boligkvarterer hvor ikke alle unge er vindere, men til gengæld kan få en succesoplevelse via basket sporten.

- Det er oplevelsen af at være god til at drible, oplevelsen af at sætte en afgørende scoring, oplevelsen af at træneren forstår hvor de kommer fra og klapper dem på skulderen. Selv om de måske ikke er den bedste på banen kan de se at de udvikler sig, siger projekt manager Anders Lindegaard fra GAM3.

Det er 6. år at Gam3 er på rundtur til de danske byer, og de meldinger der kommer fra SSP konsulenter peger på, at det hjælper at flytte sporten ud i de belastede boligkvarterer. Ifølge GAM3 betyder det at der kommer mindre kriminalitet.

- Vores feedback fra SSP medarbejdere og socialmedarbejdere i boligkvartererne er, at når GAM3 har været der, så har de oplevet mindre kriminalitet, siger Anders Lindegaard.

Og projekt manageren har selv hørt hvordan unge har ladet knivene blive derhjemme.

- Jeg har hørt en af de unge sige, at han troede egentlig han skulle have kniv med, for sådan plejede det at være, når de var samlet, og når der var mange unge. Men han fandt ud af, at til GAM3 behøvede han ikke, for det var stille og roligt og fredeligt, og det handlede om nogle andre ting, siger Anders Lindegaard.