Frygt for flere uroligheder i Kalundborg

Midt- og Vestsjællands politi vil i de kommende dage være "meget synlige" i byen for at dæmme op for yderligere uro.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Beboere i området omkring Klosterparkvej i Kalundborg frygter, at en gruppe unge ruster sig til mere ballade torsdag aften.

Beboere oplyser således  til TV2 Øst, at nogle unge har skaffet benzin og at  de  angivelig vil lave bål i byen for at lokke flere betjente på gaden.

De unge er vrede på politiet. De er trætte af hele tiden at blive standset og visiteret af betjente, og derudover har de seneste dages udvikling med Muhammed-tegningerne pustet til ilden.

Midt- og Vestsjællands politi ser alvorligt på uroen efter, at brandfolk onsdag aften blev mødt med stenkast, da de ville slukke en containerbrand i kvarteret Klosterparken i Kalundborg. Urolighederne i Kalundborg begyndte allerede tirsdag, hvor et slagsmål mellem to grupper unge endte med, at der blev kastet sten mod politiet.

Nu har Midt- og Vestsjællands politi besluttet, at man i de kommende dage vil være "meget synlige" i byen for at dæmme op for yderligere uro. 

Samtidig bliver en gruppe efterforskere sat af til at finde folkene bag balladen. Politiet holder også møder med en række andre myndigheder og foreninger, herunder repræsentanter fra den lokale somaliske forening, for at finde en løsning på problemerne.