¨

Frit sygehusvalg blev dyrt

Foto: TV ØST

Hans Petersen blev opereret på privathospitalet Hamlet på Frederiksberg, da Garantiklinikken i Fakse ikke kunne operere ham inden for behandlingsgarantien. Men det blev en dyr løsning, for Hans Petersen kunne kun få en del af sine transportudgifter betalt.

Før jul benyttede Hans Petersen fra Magleby på Møn sig af det frie sygehusvalg, da han skulle opereres. Han havde betændelse i skulderen, og da Garantiklinikken ikke havde en tid til ham indenfor behandlingsgarantien på fire uger, blev han i stedet henvist til privathospitalet Hamlet på Frederiksberg.

Men det valg har nu vist sig at koste for Hans Petersen. Han kan nemlig kun få refunderet den del af kørselsudgifterne, der svarer til turen til Garantiklinikken i Fakse, fordi det var der, det meningen, at han skulle opereres.

I alt har han i forbindelse med operationen været på Hamlet tre gange og en gang på privathospitalet Valdemar I Ringsted. Men den sidste del af de ture kan han altså ikke få refunderet. Det er i alt 500 kilometer.

- Jeg er meget taknemmelig for, at der er frit sygehusvalg. Men der er bare nogen, der ikke kan betale de penge til transport, og det synes jeg ikke er i orden i et velfærdssamfund, siger Hans Petersen, der selv er førtidspensionist.

Regeringen mener ikke, at der er penge til at ændre på reglerne, men det vækker kritik fra Liselott Blixt, der er sundhedsordfører i Dansk Folkeparti.

- Jeg har fået flere meldinger fra folk, der siger, at de har svært ved at se, hvordan de skal få råd, når de bliver tilbudt et sygehus, der ligger et andet sted. Derfor er der mange, der fravælger at bruge det frie sygehusvalg, og dermed får vi et a og et b-hold, siger Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti.

Vi ville gerne have haft en kommentar fra sundhedsminister Astrid Kragh, men det har ikke været muligt i dag.

02:25 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App