Friskole bliver lukket

Undervisningen på friskole inspireret af Scientology er for dårlig. Det vurderer Undersvisningsministeriet, der nu stopper statstilskuddet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter fire års tilsyn har Undervisningsministeriet smækket kassen i for privatskolen Kildeskolen i Næstved. Skolen underviser efter en metode, som er udviklet af L. Ron Hubbard, stifteren af Scientology, skriver Sjællandske.

Skolestyrelsen slår fast, at undervisningen er dor dårlig i en helt række fag.

Det manglende statstilskud til skolen er så alvorligt for skolen, at den må lukke. 30.
april.
- Vi kan jo ikke drive skole for de 900 kroner om måneden, som hver elev betaler for at gå her, siger skoleleder Preben Iversen til Sjællandske.

Der går 50 elever på skolen.

Tidligere artikler i sagen om Kildeskolen:

 • Kildeskolen fortsætter
  Kildeskolen i Næstved har opbakning og økonomi til at fortsætte i endnu to år, selv om Undervisningsministeriet skulle vælge at fratage skolen statsstøtten.
  Nyhedsindslag fra 2007-07-06 19:30:00
 • Scientology-skole risikerer lukning
  Kildeskolen i Næstved har været under tilsyn fra undervisningsministeriet gennem de sidste 4 år. Om kort tid kommer den endelig rapport fra Undervisningsministeriet, der skal afgøre om den Scientology-inspirerede skole skal lukke.
  Netnyhed fra 2007-04-13 18:14:00
 • Hård kritik af Scientology-skole
  Undervisningsministeriet kritiserer Kildeskolen i Næstved. Undervisningen er for dårlig på den Scientology-inspirerede skole. Det viser referater fra ministeriets tilsyn med skolen.
  Netnyhed fra 2005-09-08 18:18:00
 • Skærpet tilsyn med skole
  Kildeskolen i Næstved risikerer at miste sit statstilskud på næsten tre millioner kroner.
  Netnyhed fra 2005-03-01 08:34:00
 • Friskole kritiseres for sit tilsyn
  En friskole i Næstved der bygger på Scientologys principper har en tilsynsførende der selv er Scientolog. Det er ikke ulovligt, men det burde det være mener en professor fra Danmarks Pædagogiske Universitet.
  Netnyhed fra 2005-01-27 19:00:00