Forsvaret til kamp mod bådtyveri

Bådejere får nu en ny allieret i kampen mod bådtyveri. Via en sms-tjeneste bliver de varskoet, hvis nogen stikker af med deres båd. Det er Forsvaret, der står bag sms'en.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bare tanken om at møde til en tom kajplads kan fa de små hår til at rejse sig hos sejlerne i Holbæk Marina.

 

- Det må jo være en chokerende oplevelse, at båden bare er væk. Jeg har selv prøvet at få stjålet min bil, og det er nok samme fornemmelse. Man får et chok, siger Bo Pedersen, bådejer fra Holbæk    

 

Nu kan han og andre bådejere altså regne med hjælp fra forsvaret. Men for at kunne modtage sms'en, skal der installeres et såkaldt AIS-system i båden.  

 

Når først udstyret sidder i båden, overvåger Søværnets Operative Kommando bådens bevægelser og giver besked, hvis den flyttes. Hvis båden meldes stjålet, har politiet mulighed for at få en præcis placering oplyst hos SOK. Men der er en bagtanke med den nye service. 

 

- Vi får et billede af det danske farvand. Bådene kan lettere undgå kollision i dårligt vejr, og er der tale om et forlis, så kan vi se bådens præcise placering, forklarer Claus Nielsen, Orlogskaptajn, SOK.       

 

Det koster mellem 5000 og 10.000 kroner at anskaffe den nye teknologi. Det er allerede nu muligt at tilmelde sig tjenesten hos Søværnets Operative Kommando.