Fogh serverede alkohol for 17-årig

Selvom en gymnasieelev fortalte statsministeren at hun var for ung til at stemme, serverede han alkohol for hende, da han forleden var gæstebartender i Studenterhuset i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anders Fogh Rasmussen beklager, at han fredag serverede alkohol for en 17-årig gymnasiepige i Studenterhuset i Slagelse.

- Du gør det godt. Vi ville stemme på dig, hvis vi kunne, siger en af de to unge piger, mens hun tager imod de to hvide Bacardi Breezer og en Heineken øl fra bartendenderen, der i dagens anledning er Danmarks Statsminister.

- Jo tak. Så må I sige til alle de andre, at de skal gøre det, svarer Anders Fogh Rasmussen på videoklippet, der i går var lagt ud på Venstres egen hjemmeside - uden at ænse, at pigen er for ung til at stemme og altså også til at servere alkohol for.

-Det var sjovt at se statsministeren i virkeligheden, siger Hanne Jensen Kristiansen, 17 år, der går i 2. g på Slagelse Gymnasium til Metroxpress.dk.

Men i Studenterhuset er forvalter Camilla Nielsen-Englyst mildest talt træt af fodfejlen fra gæstebartenderen.

-Det bliver straffet med bøde, hvis man ikke sikrer sig, at den, der udskænkes alkohol til, er over 18 år. Her kommer mange unge, og derfor har vi en klar politik om, at vi beder om ID, når der købes alkohol - selv om det ikke altid er sjovt at lege bussemand, er det nødvendigt. Jeg ville aldrig have solgt alkohol til de to, siger hun.

Anders Fogh Rasmussen erkender, at det var en klar fejl, og videoklippet er blevet taget af hjemmesiden.

- Det var en meget hektisk situation og det var en uheldig og beklagelig hændelse, siger en brødbetynget statsminister til avisen.