Fodboldkrig på Sjælland

Der er nu udbrudt åben fodboldkrig her i regionen. Nu melder Holbæk sig på slagmarken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Først var det Slagelse, der præsenterede klubben FC Sjælland med superliga-ambitioner. Så var det Næstved, der overhalede indenom og fik retten til navnet "FC Sjælland".

I går besluttede Holbæk Bold & Idræt så på en generalforsamling, at man vil opruste med professionelle udlændinge i spillertruppen.

Bestyrelsesformand Anders Kloppenborg fortæller, at ambitionen er en plads i 1.division inden for 1-2 år. Samtidig vil klubbens professionelle overbygning skifte navn til Nordvest FC.

- Det her har jo været undervejs i halvandet år, og nu er tiden så blevet moden til at vi for alvor vil gå igang.

Vi vil gå efter sponsorerne i Nordvestsjælland, og det er Nordvestsjælland, vi går efter at få sat på det fodboldmæssige landkort, siger han. 

Hos Slagelse ryster man ikke i bukserne ved udsigten til øget konkurrence om de sjællandske sponsorer.

- Jeg syntes, at det er en glædelig nyhed, at Holbæk nu også kommer med. Det er på tide, at der sker noget i sjællandsk fodbold, og jeg er sikker på, at der er plads nok til alle. Det kan man jo se i Jylland, hvor mange klubber også ligger tæt, siger Gert Hansen, der er sportsdirektør i Slagelse SBI.

Sportsøkonom hos CBS, Troels Troelsen, tror dog ikke på drømmen om tre sjællandske top hold.  

- Det er meget muligt at de alle tre har tårnhøje ambitioner, men det bliver benhårdt for bare én af dem at nå op i SAS-ligaen sådan som den er struktureret nu. Der bliver simpelthen kamp om både sponsorer, tilskuerer og loyale fans, siger han.

Også hos Blue Sharks, Holbæks trofaste supporterer er der skepsis at spore.

- Jeg er selvfølgelig spændt på, hvordan det kommer til at gå, og jeg havde da armene oppe over hovedet da nyheden kom frem. Men der er jo ret lang vej igen. Det kræver altså, at vi skal have et nyt stadion og at kommunen bakker op om det, siger Ken Ljungdall, der er formand for Blue Sharks.

 

Læs mere:
Næstved sikrer sig FC Sjælland
Sjælland Sport og Event A/S, der står bag Næstved Boldklub er kommet Slagelse i forkøbet ved at registrere navnet, "FC Sjælland" på dagen, hvor Slagelse løftede sløret for sin fodboldsatsning.
Netnyhed fra 2008-02-25 14:20:00

FC Sjælland er måske ubrugeligt
Har FC Sjælland taget munden for fuld? Slagelse skifter efter sommerferien navn til FC Sjælland, men nu vil Næstved Boldklub gerne vide, om det navn kan godkendes.
Netnyhed fra 2008-02-22 11:04:00

Danmarks mest grinagtige navn
Debatten om FC Sjælland ruller på bold.dk. Og her får især klubbens navn det røde kort.
Netnyhed fra 2008-02-21 11:30:00