FOA siger ja til regionerne

Strejken er endelig forbi for FOA's cirka 23.000 medlemmer på landets sygehuse. 61,3 procent stemmer ja til overenskomst med arbejdsgiverne i Danske Regioner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

FOA strejker ikke længere. Medlemmerne har nu sagt ja til overenskomsterne med arbejdsgiverne i Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner. I sidste uge stemte medlemmerne ja til KL, og nu har cirka 23.000 stemt om aftalen, der gælder de fem regioner. 

Forbundsformand Dennis Kristensen fortæller, at 60,5 procent af medlemmerne har deltaget i afstemningen, og 61,3 procent af dem satte krydset ved ja.

- Det er pænt stort uden at være prangende. Vi har ved denne overenskomstfornyelse fået sat en dagsorden om ligeløn, og det er helt naturligt for et forbund, hvor 88 procent af medlemmerne er kvinder, siger han til Ritzau.

Med fredagens ja er det nu pædagogerne fra Bupl og de 11 forbund i Sundhedskartellet, der fortsat strejker. Bupl forsøger igen at finde en løsning med KL, mens der ikke er aftalt nye møder mellem Danske Regioner og Sundhedskartellet.
  /ritzau/